Ronde van Driemanspolder

De eerste Ronde van de Driemanspolder is zondag 2 april goed verlopen. De start van de dag, met de jongste lopers, was behoorlijk fris, maar halverwege de ochtend brak de zon door en werd het prima ‘hardloopweer’.

De loop werd georganiseerd door Nikki Borgman (namens Stichting Aardedraad), zij doet zelf aan triatlon en wilde dichtbij huis een loop organiseren waar iedereen aan mee kan doen. De ‘Ronde van de Driemanspolder’ biedt dan ook midden in de polder verschillende afstanden voor de hardloper en wandelaar. De Nieuwe Driemanspolder is een weids terrein, waar je loopt tussen wind en water. Nikki: “Het is heel erg mooi om hier te lopen, maar je hebt altijd met de weerselementen te maken. Vandaag was de start behoorlijk koud en de hele dag waaide het hard. Dat maakt het een flinke uitdaging om hier te lopen!”

 20230402 37503 20230402 37525

Inloophuis is het goede doel

Naast een hele mooie sportieve uitdaging steunt de Ronde van de Driemanspolder ook een goed doel: de opbrengst van dit evenement gaat naar het ‘Kankerpatiënten Inloophuis Zoetermeer’. De oprichters van dit inloophuis, Maja en Henk Neijssel waren ook aanwezig bij de loop om de deelnemers aan te moedigen. Maja Neijssel: “Het inloophuis is voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en biedt een warme plek om elkaar te ontmoeten. We drinken samen koffie en wisselen ervaringen uit. Veel deelnemers vinden het heel fijn om zo lotgenoten te ontmoeten en hebben hier heel veel steun aan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.